Uw dierenarts in Voorburg sinds 1982 (voorheen WHG Roest)

Bel ons voor advies op 070 387 08 93 
Parkweg 211, 2271 BA | Voorburg
info@dierenkliniekparkweg.nl


Betrokken zorg: Wij nemen de tijd voor u en uw huisdier


Preventie is een belangrijk onderdeel van de diergeneeskunde. 
Hieronder verstaan we alle (be-)handelingen die er op gericht zijn ziekte en of problemen bij uw huisdieren te voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan de (jaarlijkse) gezondheidscontrole bij de vaccinatie maar ook voor bijvoorbeeld advies over mondhygiène bij hond en kat, de begeleiding bij het afvallen van uw huisdier bij overgewicht, senior care, de eerste consultaties voor pup of kitten en 'hoe houd ik mijn konijn gezond'.

Voorkomen is beter dan genezen, ook in de diergeneeskunde! 

Indien wij een gezondheidsprobleem in een vroeg stadium ontdekken, kunnen we vaak meer doen en is uw dier weer sneller de oude! 

Bijvoorbeeld:

Voedingsadvies: de juiste voeding voor uw hond of kat kan veel problemen voorkomen. De juiste Voeding is al heel belangrijk bij puppie of kitten. Goed uitgebalanceerde voeding zorgt voor een gebalanceerde groei voor met name de lange beenderen, aanmaak van spieren en een goed functionerend metabolisme.Grote hondenrassen bijvoorbeeld moeten niet te snel groeien, hun lange beenderen kunnen eventueel te snel gaan groeien 
zodat de matrix van het bot niet stevig gevormd wordt, er ongelijke groei komt tussen beenderen en hierdoor scheefstand ontstaat van gewrichten met alle nare gevolgen van dien

Bloedonderzoek: laat bij ons eens een totaal bloed onderzoek doen. Vooral bij de ouder wordende hond of kat kan een bloedonderzoek (een senioren screening) tijdig aantonen dat er naderende problemen zijn met bijvoorbeeld de nieren. Als de klinische symptomen ( niet meer eten, veel drinken, veel plassen, vermageren, sufheid, braken..) van een nierpatiënt zich openbaren is het nierprobleem meestal al in een ver gevorderd stadium.

Bewegingsproblemen: heeft u dier steeds last van kreupelheid, heeft u wel eens gedacht dat dit kan komen uit de rug? Preventieve check van vooral honden met "lange rug" zoals de tekkel en dieren met korte pootjes (chondrodystrofische rassen zoals de Jack Russell) of heeft u een hond die zich gedraagt als een stuiterbal dan kan er wel eens een blessure ontstaan in bijvoorbeeld de rug. Vraag onze dierenarts om advies.

Jaarlijkse gezondheidscontroles: breng elk jaar een bezoek aan onze kliniek om uw huisdier eens helemaal te controleren en vragen te kunnen stellen over wat u opvalt of waar u zich zorgen over maakt. Dit kan ook bij de jaarlijkse enting/vaccinatie.

Vaccinatie & gezondheidscheck: jaarlijkse vaccinatie wordt altijd gecombineerd met een jaarlijkse check up. Wij onderzoeken uw huisdier en u kan met eventuele vragen komen. Deze gezondheidscontrole is inclusief bij de vaccinatie prijs.

Wij vaccineren op "maat". Wij maken gebruik van een vaccinatie programma. 

De vaccinatie tegen hondsdolheid is pas elke drie jaar nodig (binnen Europa). Vraag gerust om advies.

Parasietenbestrijding: een ander belangrijk onderdeel van de preventieve diergeneeskunde is het voorkomen en doden van interne en externe parasieten (wormen, teken en vlooien). Door uw huisdier 4 x per jaar te ontwormen voorkomt u dat er klachten ten gevolge van maagdarminfecties door wormen ontstaan. Via vlooien kunnen dieren lintwormen krijgen en door het opeten van vliegen of rottend vlees kunnen spoelworminfecties ontstaan. Met een halsband of een pipetje tussen de schouderbladen kunt u uw huisdier preventief tegen vlooien en teken behandelen. 

Castreren en steriliseren: vooral bij vrouwelijke dieren zien we veel ziektes en problemen ontstaan door hun voortplantingsorganen. Vroeg gecastreerde teven en poezen lopen een veel kleinere kans op het ontstaan van melklijsttumoren. De kans op ontstekingen en tumoren van de baarmoeder en de eierstokken is zelfs nihil na castratie. Bij mannelijke dieren zijn er geen medische voordelen aan preventief castreren. Ongecastreerde katers plassen echter vaak in huis en bij reuen kan castratie bij dominant gedrag uitkomst bieden. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.